FamiljepolitikFöräldraförsäkringhemmaföräldrarvalfrihet

Ge föräldrar rätt att stanna hemma med barn i tre år

Föräldraförsäkringen är satt under attack igen och det kommer förslag från olika håll med förslag på försämringar. Men vill man underlätta för arbetsgivare och föräldrar måste mer flexibla familjepolitiska ramar tas fram. En lösning skulle kunna vara att återinföra någon form av subvention även för hemma­omsorg under de tre första viktiga åren liknande de system övriga nordiska länder har. Det skulle kunna bli en förbättring för både arbetsgivare och föräldrar med färre sjukdagar och mindre vabbande.

Läs hela inlägget från Hemmaföräldrars nätverk – originalet här >>

Hemmaföräldern

Mamma till tre barn som arbetat för valfrihet i över 20 år och som aktivt arbetat för att stötta, inspirera och ge föräldrar modet att våga följa sin magkänsla och välja tid för barn och balans mellan familj och arbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *