Oro inför valet 2022


Jag bävar lite inför nästa val. Det kommer att bli ett så viktigt val och har vi otur så kommer vi som väljer tid för barn snart ha ringats in och styrts upp totalt – genom en rad av styrande politiska åtgärder.

Det känns lite sorgligt, för det är ju ändå ganska klokt att tänka att det ska finnas familjepolitiska ramar som gör det möjligt att föräldrar väljer lite olika lösningar under småbarnsåren. Vi är ju olika, med olika förutsättningar och olika barn. Jag ser heller inte någon motsättning i att vi ska erbjuda bra barnomsorg för de som behöver/vill ha det. Helheten är viktig för mig och viktigast är så klart att vi föräldrar och våra barn mår bra.

Läs mer

Opinionsmätningar underskattar familjepolitik

Susanne Nyman FurugårdDet har diskuterats mycket om väljarstödet för olika partier värderas rätt i opinionsmätningarna, men väldigt lite om deras värdering av stödet i olika politiska frågor stämmer. Många undersökningsföretag visar på stora brister i sin hantering av familjepolitiska frågor, vilket sannolikt leder till undervärdering och hämmar samhällsdebatten, skriver Susanne Nyman Furugård.

Läs mer >>

Fika med SVT träffade Hemmaföräldrars nätverk

Bild på kaffetermosarFika med SVT kom hem till mig igår för att träffa lite hemmaföräldrar från Hemmaföräldrars nätverk och prata om vilka frågor vi tyckte var viktiga inför valet. Föräldrar som valt att gå mot strömmen och väljer bort standardlösningen med två helitdsarbetande föräldrar och barnet i förskola från ett års ålder, är en grupp som sällan kommer till tals, eller syns i media. Därför var det toppen att vi var bland de som valdes ut för ett besök.

Läs mer >>