AnknytningForskningForskningsförnekare

Att vilja vara nära sitt barn är ett helt naturligt beteende – det kallas anknytning

”Hur trasigt är inte ett samhälle där en mamma får höra att hon har ångest, för att hon inte vill vara borta för länge från sitt barn? Att vilja vara nära sitt barn, är bara ett helt naturligt och instinktivt beteende. Det är inte ett medicinskt tillstånd: det kallas anknytning och är otroligt hälsosamt och tillfredsställande för både mamma och för barn.” (J.Milburn, Översättning: Madeleine Lidman)

Ja, varför accepterar vi ett samhälle där de som får uttala sig kring små barns behov enbart har en ideologisk agenda och saknar kunskap i ämnet. 2016 sa Agnes Wold: ”Det vore hemskt fint om kvinnor inte blev ilurade löjliga och felaktiga psykologiska teorier som anknytningsteorin. Den är helt obevisad, ett extremt skakigt bygge, enbart till för att knäcka morsor. Han som hittade på det, Bowlby, var kvinnohatare och var ute efter var att köra tillbaka kvinnorna till hemmet för att de hade konkurrerat i industrin.”

Wold anlitades av förra S-regeringen som ”expert” på små barns behov, när de ville försämra föräldraförsäkringen genom att korta ner den, tvångsfördela dagarna rakt av och stoppa möjligheten att ta ut obetalda dagar.

Agnes Wold är professor i bakteriologi…

Hemmaföräldrars nätverk – originalet skrev därför i Expressen och sågade hennes påstående med fotknölarna. Hon svarade aldrig.

2017 skrev vi sedan i SvD om forskningsförnekarna i landet och hur de som säger det som makten vill att folket ska höra, får pengar, ära och berömmelse, samtidigt som de som vill forska på vilken effekt förskola har på barn – får avslag.

Madeleine Lidman
Hemmaföräldrars nätverk – originalet

Läs också:

Anmärkningsvärt att Agnes Wold avfärdar forskning

Forskare blundar för kunskap om barns behov

Anknytningsteori – gedigen forskning

Hemmaföräldern

Mamma till tre barn som arbetat för valfrihet i över 20 år och som aktivt arbetat för att stötta, inspirera och ge föräldrar modet att våga följa sin magkänsla och välja tid för barn och balans mellan familj och arbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *