AnknytningFöräldraskapTid för barn

Förskollärare: Barn mår bra av att få tid hemma med en förälder

Förskollärare i GöteborgsPosten, GP: ”Barn mår bra av att få tillbringa tid hemma med sin/sina vårdnadshavare. De första tre åren av ett barns liv är anknytningen till vårdnadshavaren som allra viktigast. Det är där barnen bygger sin trygghet och identitet. Förskolan ska vara en plats för barnen på deras villkor och behov, inte en barnpassning som gynnar de vuxna. Förskolan ska finnas till som ett komplement till hemmet inte ta vårdnadshavarnas plats. Det är inte ett straff för ett barn att vara hemma med sin vårdnadshavare utan en bonus! Barnet får utvecklas i lugn och ro i sin egen takt och mognad.”
Läs mer >>

Hemmaföräldern

Mamma till tre barn som arbetat för valfrihet i över 20 år och som aktivt arbetat för att stötta, inspirera och ge föräldrar modet att våga följa sin magkänsla och välja tid för barn och balans mellan familj och arbete.

Ett svar på ”Förskollärare: Barn mår bra av att få tid hemma med en förälder

  • Blev lite roligt när Eva Lindström krönikör på Vi Lärare skrev en arg kommentar inne på Förskolan.se under artikeln från GP.

    ”Kommer aldrig förstå hur någon som arbetar i förskolan, står bakom snacket att det är vårdnadshavaren som är viktigast under de första tre åren??????? Skitsnack. Tror man på det ska man inte jobba i förskolan. Punkt.”

    Flera av kommentarerna raderades av admin i gruppen, när de inte höll med Lindström. Inget nytt under solen att hon tycker förskola är bättre än föräldrar:

    https://www.vilarare.se/forskolan/eva-lindstrom/obligatorisk-forskola-fran-tva-ar-kom-igen-att-ni-ens-orkar-bli-upprorda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *