AnknytningFöräldraskapTid för barn

Tid med barn är självläkande och förbättrar ditt föräldraskap

Många föräldrar säger att de tycker det är tråkigt att ta hand om de egna barnen. De lilla världen står sig slätt jämfört med allt spännande som händer i arbetslivet. Att det är tråkigt blir ett argument mot att vara mer närvarande: Men hur ska du kunna vara bra föräldrar du inte trivs att vara med dina barn? Så här är ju livet. Det innehåller både roliga och tråkiga moment. Även jobbet innehåller många moment som är tråkiga, dagar som är stressiga och krävande och att vara hemmaförälder är även det ett arbete, som innehåller sött och salt.

Tittar man sedan på det här fenomenet att föräldrar tycker det är tråkigt och jobbigt att vara med de egna barnen under de första viktiga åren, så har det ofta en förklaring i den egna uppväxten. Anknytningsforskningen visar vägen och föräldraskap går i arv. Det är till och med så att HUR vi tar hand om våra barn under deras första år sätter spår i deras DNA och påverkar hur de kommer att ge omsorg till sina egna barn.

När en förälder som har omsorgen om sitt barn har en övergripande känsla av ointresse eller tristess, är det ett tecken på svårigheter i förälder-barn-relationen. Om din egen mamma eller pappa inte trivdes i sin föräldraroll och var distraherad, ointresserad och/eller deprimerad, så kommer du också få kämpa med ditt föräldraskap och din omsorgsroll.

Det viktiga att komma ihåg dock är att du alltid kan läka dig själv och din relation med ditt barn om du anstränger dig att bli mer självmedveten och satsar på att spendera mer tid med och ge uppmärksamhet till ditt barn. En dålig anknytning går att reparera, men det kräver tid och den enkla sanningen är att ju mer tid du spenderar med ditt barn, desto lättare blir föräldraskapet (och vice versa).

Vi människor är flockdjur och det är inte lätt att förändra sig alldeles på egen hand och ta nya tag, men om du känner att du tillhör dem som vill göra en livsstilsförändring med mer tid för ditt/dina barn, så finns Hemmaföräldrars nätverk – originalet och får du möjlighet att nätverk med över 5 000 andra föräldrar som valt tid för barn och balans mellan familj och arbete.

Välkommen till oss!

Madeleine Lidman
Hemmaföräldrar nätverk – originalet

Läs också:

Gå med i Hemmaföräldrars nätverk – originalet. Här ansöker du >>

Nej Camilla Läckberg den viktiga tiden i bebisbubblan ska man inte leja bort

Hemmaföräldern

Mamma till tre barn som arbetat för valfrihet i över 20 år och som aktivt arbetat för att stötta, inspirera och ge föräldrar modet att våga följa sin magkänsla och välja tid för barn och balans mellan familj och arbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *