FöräldraskapHemmaförälderhemmaföräldrarhemmaomsorgSmå barns behov

Hemmaföräldrar har gjort skillnad för tusentals familjer – gå med du också och få ett annat liv

Hemmaföräldrars nätverk – originalet, har kämpat i över 20 års tid med att stötta, inspirera och ge föräldrar modet att följa sin magkänsla och välja tid för barn och balans mellan familj och arbete. Det här arbetet har skett helt ideellt (utan miljontals kronor i statsbidrag) och ändå har vi utan att överdriva, hjälpt tusentals familjer på ett väldigt konkret sätt till ett annat liv. Det innebär att vi redan från start funnits där varje dag genom först arbetet i det föräldraforum som Hemmaföräldrar drev på den här hemsidan, där föräldrar kunde registrera sig och samtala med varandra varje dag om hemmaföräldrarskapets utmaningar, till det arbete som sker idag i Hemmaföräldrars Facebook-grupp.

När Facebook kom, så skapades Facebook-gruppen som varit ett ovärderligt stöd för så många. Visst går det att läsa på nätet, på hemsidor eller i tidningar om hemmaföräldrarskapets utmaningar, men det föräldrar verkligen behöver är att kunna ställa en frågor, få stöd – där och precis på minuten när man behöver det. Precis det har Hemmaföräldrars nätverk kunnat erbjuda och det är därför vi gjort så stor skillnad i människors liv.

Idag har Hemmaföräldrars nätverk vuxit och har i huvudgruppen över 5 000 medlemmar samt lokala grupper i hela landet. Vi erbjuder också ett väldigt unikt koncept då du som förälder kan få stöd i specialgrupper, om du till exempel startat/vill starta eget företag, studerar/vill studera, vill starta pedagogisk omsorg, trygga pensionen genom att spara i aktier samt om du behöver stöd kring barnomsorgsfrågor.

Vi kräver dock lite av medlemmarna som att man följer HFNs regler och filosofi. Det innebär att man ger något litet tillbaka i form av att man stöttar andra föräldrar, sprider länkar till HFNs artiklar, följer och gillar HFNs instagram och twitter samt startar aktiviteter i HFNs grupper (man startar inte egna grupper och ber medlemmarna gå med där, för då stannar aktiviteten av i den lokala gruppen). Ibland blir det tyvärr missförstånd som när en medlem ideligen gick in och gjorde reklam för sin egen blogg i HFNs Facebook-grupp. Jag påminde och påminde om reglerna och bad henne vänligt att sluta och förklarade att det blir kaos och ett evigt spammande om alla agerar likadant. Men medlemmen struntade i det och fick till slut lämna. Då fick jag ett argt meddelande att jag var en hemsk och otäck människa som hindrade hennes barn från att träffa andra hemmabarn…

Det här är baksidan och nackdelen med mitt ideella arbete, som ändå lätt vägs upp av att jag vet att allt arbete jag lägger ner varje dag, året om, alla högtider och lov och (även när jag har kris privat i livet som när min pappa gick bort) – faktiskt gör väldigt stor skillnad i människors liv. Det här arbetet gör jag heller inte ensam – det sker varje dag tack vare alla de medlemmar som faktiskt följer reglerna, som vill ge något tillbaka – alla de som inser att om vi tillsammans samarbetar och stöttar varandra, så blir vi starka. Och vi behöver vara starka för det är väldigt tufft att gå mot strömmen och välja ett annat liv.

En annan väldigt viktig funktion med Hemmaföräldrars nätverk – originalet är att vi är en av väldigt få organisationer som faktiskt vågar sprida fakta om vad små barn behöver. Det är nämligen en no, no i dagens Sverige och ses som skammande, vilket är skrämmande. Kunskap är makt och med fakta kring forskning om vad små barn behöver, kan vi vuxna tillsammans arbeta för bättre villkor för alla Sveriges barn.

Vill du också bli medlem i Sveriges ledande hemmaföräldrarorganisation samt få en möjlighet till tryggheten att ingå ett stort rikstäckande nätverk? Då är du välkommen att ansöka här >>

Madeleine Lidman
Hemmaföräldrars nätverk — originalet

Hemmaföräldern

Mamma till tre barn som arbetat för valfrihet i över 20 år och som aktivt arbetat för att stötta, inspirera och ge föräldrar modet att våga följa sin magkänsla och välja tid för barn och balans mellan familj och arbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *