EkorrhjulethemmaföräldrarTid för barn

När livet som hemmaförälder känns tufft – tänk på alternativet

När jobbet som hemmaförälder känns tungt (för visst kan det göra det ibland), så är det lätt att fastna i (utan hjälp att reflektera), att det bästa kanske skulle vara att flyta med strömmen ändå och sätta barnet i förskola och ta klivet in i ekorrhjulet.

Jag brukar tänka som så att när det känns tungt, så är det bra att ta en paus och fundera över vad man kan förändra för att hitta en bättre balans i vardagslivet. En balans med tid för återhämtning och tid för saker man själv tycker. En del behöver inte den återhämtningen, andra behöver synnerligen mycket. Vi är ju olika.

Sedan kan det vara bra att fundera över alternativet och vad det innebär egentligen att kliva in i ekorrhjulet och påbörja ett liv med lämna, hämta – och jobba. Hur tufft det än är många gånger att vara hemmaförälder, så är även standardlösningen väldigt tuff både för barn och föräldrar. För många faktiskt så tuff så att de går springer rakt in i väggen och blir utbrända.

Jag tycker berättelsen om Lilla Skrutt som alltid har bråttom beskriver livet i ekorrhjulet ganska bra och hur det drabbar barnen. Lite perspektiv bara, men utan att förminska hemmalivets utmaningar.

Springer du i ekorrhjulet och vill förändra ditt liv? Vill du välja mer tid för barnen och balans mellan familj och arbete? Gå med i Hemmaföräldrars nätverks Facebook-grupp och få tips och stöd av över 5 000 andra föräldrar som gjort en livsstilsförändring och valt tid för barn.

Här ansöker du: Hemmaföräldrars nätverk – originalet

Vi erbjuder ett omfattande stöd och har därför lokala grupper över hela landet, så du kan bygga nätverk med andra i din närhet. Sedan erbjuder vi stöd till dig som är egen företagare eller som vill starta eget företag, pedagogisk omsorg eller studera vidare. Vi har även en grupp för sparande i aktier och fonder. Hemmaföräldrars nätverk – originalet, är Sveriges ledande hemmaförälderorganisation och vi är unika med vårt omfattande koncept att hjälpa föräldrar på så många olika sätt.

Hemmaföräldern

Mamma till tre barn som arbetat för valfrihet i över 20 år och som aktivt arbetat för att stötta, inspirera och ge föräldrar modet att våga följa sin magkänsla och välja tid för barn och balans mellan familj och arbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *