Familjepolitik

Hemmaföräldrars nätverks debatt med Annika Strandhäll, S-kvinnornas ordförande

I kölvattnet av de ständiga inläggen från proffstyckare och politiker om att försämra föräldraförsäkringen har nu debatten i familjepolitiken kört igång igen på allvar. Madeleine Lidman, grundare av Hemmaföräldrars nätverk – originalet skrev nyligen ett inlägg i Dagens Nyheter, DN, om att valfriheten måste öka i familjepolitiken, inte minska. Ett inlägg som Annika Strandhäll sedan svarade på. Slutrepliken från Madeleine Lidman publicerades den 5 januari.

Följ debatten

Inlägg i DN från Madeleine Lidman, Hemmaföräldrars nätverk – originalet:
”Ge föräldrar rätt att stanna hemma med barn i tre år”
Återinför någon form av subvention för hemma¬omsorg liknande de system som finns i andra nordiska länder. Ge föräldrar rätt att stanna hemma med barn i tre år, skriver Madeleine Lidman, grundare av Hemmaföräldrars nätverk.
Läs här >>

Svar från Annika Strandhäll, S-kvinnornas ordförande:
”Individualiserad föräldraförsäkring skulle öka jämställdheten”
Kvinnor i Sverige har den högsta sysselsättningsgraden i EU. vilket ger lön och frihet. Men en individualiserad föräldraförsäkring skulle ytterligare kunna öka jämställdheten, skriver Annika Strandhäll, ordförande för S-kvinnor.
Läs här >>

Slutreplik från Madeleine Lidman:
”Myndigförklara föräldrar och ge en hemmasubvention i tre år”
Förslaget att tvångsdela föräldraledigheten tydliggör en verklighetsfrämmande social ingenjörskonst. I stället borde föräldrar myndigförklaras och ges möjlighet till en statlig hemmasubvention i tre år, skriver Madeleine Lidman i Hemmaföräldrars nätverk.
Läs här >>

 

Hemmaföräldern

Mamma till tre barn som arbetat för valfrihet i över 20 år och som aktivt arbetat för att stötta, inspirera och ge föräldrar modet att våga följa sin magkänsla och välja tid för barn och balans mellan familj och arbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *