Annika Strandhäll och Madeleine Lidman

Hemmaföräldrars nätverks debatt med Annika Strandhäll, S-kvinnornas ordförande

I kölvattnet av de ständiga inläggen från proffstyckare och politiker om att försämra föräldraförsäkringen har nu debatten i familjepolitiken kört igång igen på allvar. Madeleine Lidman, grundare av Hemmaföräldrars nätverk – originalet skrev nyligen ett inlägg i Dagens Nyheter, DN, om att valfriheten måste öka i familjepolitiken, inte minska. Ett inlägg som Annika Strandhäll sedan svarade på. Slutrepliken från Madeleine Lidman publicerades den 5 januari.

Följ debatten

Inlägg i DN från Madeleine Lidman, Hemmaföräldrars nätverk – originalet:
”Ge föräldrar rätt att stanna hemma med barn i tre år”
Återinför någon form av subvention för hemma¬omsorg liknande de system som finns i andra nordiska länder. Ge föräldrar rätt att stanna hemma med barn i tre år, skriver Madeleine Lidman, grundare av Hemmaföräldrars nätverk.
Läs här >>

Svar från Annika Strandhäll, S-kvinnornas ordförande:
”Individualiserad föräldraförsäkring skulle öka jämställdheten”
Kvinnor i Sverige har den högsta sysselsättningsgraden i EU. vilket ger lön och frihet. Men en individualiserad föräldraförsäkring skulle ytterligare kunna öka jämställdheten, skriver Annika Strandhäll, ordförande för S-kvinnor.
Läs här >>

Slutreplik från Madeleine Lidman:
”Myndigförklara föräldrar och ge en hemmasubvention i tre år”
Förslaget att tvångsdela föräldraledigheten tydliggör en verklighetsfrämmande social ingenjörskonst. I stället borde föräldrar myndigförklaras och ges möjlighet till en statlig hemmasubvention i tre år, skriver Madeleine Lidman i Hemmaföräldrars nätverk.
Läs här >>

About the author

Mamma till tre barn som arbetat för valfrihet i över 20 år och som aktivt arbetat för att stötta, inspirera och ge föräldrar modet att våga följa sin magkänsla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *