Familjepolitikvalfrihet

Oro inför valet 2022


Jag bävar lite inför nästa val. Det kommer att bli ett så viktigt val och har vi otur så kommer vi som väljer tid för barn snart ha ringats in och styrts upp totalt – genom en rad av styrande politiska åtgärder.

Det känns lite sorgligt, för det är ju ändå ganska klokt att tänka att det ska finnas familjepolitiska ramar som gör det möjligt att föräldrar väljer lite olika lösningar under småbarnsåren. Vi är ju olika, med olika förutsättningar och olika barn. Jag ser heller inte någon motsättning i att vi ska erbjuda bra barnomsorg för de som behöver/vill ha det. Helheten är viktig för mig och viktigast är så klart att vi föräldrar och våra barn mår bra.

Vi i Hemmaföräldrars nätverk – originalet, är en härlig samling människor med helt olika bakgrund och politiska åsikter. Men vi har en sak gemensamt och det är att vi vill och behöver välja tid för barn och balans mellan familj och arbete.
Inför valet 2022 behöver vi sprida budskapet varför valfrihet är viktigt. Vi ska självklart också vara ödmjuka inför att föräldrar väljer olika, för endast så kan vi också få respekt för vårt eget val.
Många tänker nog inte på att det är tufft att sticka ut hakan och opinionsbilda som jag gör och representera Hemmaföräldrars nätverk – originalet, utåt. Jag Är ju verkligen bara en vanlig mamma, utan ekonomiska resurser och med mitt ideella arbete som enda insats. Men genom att ha en fin skara människor som arbetar enligt HFNs goda ringar på vattnet… (ni kan inte ana vad det betyder för mig) så är jag säker på att vi kan göra underverk och nå ut och berätta för fler varför valfrihet är viktigt.

Ha en fin dag,
Madeleine

Hemmaföräldern

Mamma till tre barn som arbetat för valfrihet i över 20 år och som aktivt arbetat för att stötta, inspirera och ge föräldrar modet att våga följa sin magkänsla och välja tid för barn och balans mellan familj och arbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *