Ekonomitipshemmaföräldrar

Trygga din ekonomi som hemmaförälder

När man funderar över en bättre balans mellan familj och arbete (vilket inte är det lättaste, då de politiska ramarna inte är utformade för det valet), så är det viktigt att fundera över hur man ska få ekonomin att gå ihop när man väljer att hoppa av ekorrhjulet.

Några tips:
1. Starta eget
2. Starta pedagogisk omsorg
3. Studera
4. Planera klokt med hjälp av föräldradagarna (hur skyddar du din sjukpenninggrundande inkomst.)
5. Arbeta extra på kvällar och helger
För att underlätta för dig som väljer tid för barn och balans mellan familj och arbete har vi för dig som medlem i Hemmaföräldrars nätverk – originalet, även flera HFN-certifierade grupper som ger dig stöd här.

Gå med i:

1. Hemmaföräldrar med eget företag:
https://www.facebook.com/groups/235734073304026

2. Hemmaföräldrar som driver pedagogisk omsorg:
https://www.facebook.com/groups/1048361328520164

3. Hemmaföräldrar som studerar:
https://www.facebook.com/groups/hemmastudier

Glöm inte heller att tänka över din framtida pension. Du vet väl att den förälder som arbetar utanför hemmet kan skriva över en del av sin pension på dig? Har du inte fixat det redan, så gör det idag 🙂  https://www.pensionsmyndigheten.se/forsta-din-pension/sa-fungerar-pensionen/overforing-av-premiepensionsratt

Ett annat sätt att trygga din pension är att spara pengar i aktier eller fonder. Privat pensionssparande är inte så förmånligt med tanke på att regeringen infört dubbelbeskattning, därför kan andra alternativ vara bra. Gå med i Hemmaföräldrar som investerar i aktier mm – och ta tag i din ekonomi. https://www.facebook.com/groups/sparande

Hemmaföräldrars egen Facebook-grupp hittar du här>>

Läs också:

Så hoppar du av ekorrhjulet

Hemmaföräldern

Mamma till tre barn som arbetat för valfrihet i över 20 år och som aktivt arbetat för att stötta, inspirera och ge föräldrar modet att våga följa sin magkänsla och välja tid för barn och balans mellan familj och arbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *