FöräldraskapTid för barn

Hemmaföräldrars nätverk ger föräldrar modet att våga följa sin magkänsla

mamma och barn
Foto: Pixabay

En medlem i Hemmaföräldrars nätverk — originalet berättar om valet att ge sina barn tid och vilken frihet det innebar.

Sverige har en väldigt styrande familjepolitik. De politiska ramarna är utformade så att föräldrar med ekonomiska styrmedel ska styras att leva på ett sätt som gynnar staten. Föräldrars styrs att välja standardlösningen med två heltidsarbetande föräldrar och barnet i förskola från ett års ålder. De familjer som vill välja tid för barn behöver därför stöd att välja en bättre lösning. Här gör Hemmaföräldrars nätverk – originalet, ett livsavgörande arbete och under 20 års tid har tusentals familjer fått hjälp. Så här berättar en förälder om sitt nya livsval:

FRIHETEN ❤️

När vi bestämde oss för att förskolan inte skulle vara ett inslag i vår vardag och jag gick över till att på heltid vara egen företagare för att vår dotter skulle ha möjligheten att vara hemma längre, blev det mycket fokus på de begränsningar det skulle innebära.

Det gör att jag får jobba mer för att få ihop likvärdig inkomst, det gör att jag får tidiga mornar med kontorsarbete och jag och min man får gå om varandra en del i vardagen.

Men jösses. FRIHETEN gör det så värt det.
Friheten till långfrukost med tända ljus och småprat om allt mellan himmel och jord mitt i veckan.
Friheten för min dotter att sova tills hon faktiskt sovit färdigt
Friheten för mig och min dotter att umgås, att skapa minnen ihop, inte bara kvällar och helger, utan mååånga timmar VARJE DAG!
Fiheten att ta dagen som den kommer.
Att jag kan fråga henne: Vad vill du göra idag hjärtat? Och hon med lysande ögon svarar… 🥰

Stundvis innebär denna förändring i vår vardag stress. Givetvis. Men för mig innebär det hög stress under väldigt korta stunder. Det är hanterbart. Istället för den ständiga stress att haka på ekorrhjulet varje dag som jag upplevde innan.

Isabell Tronelius”

Många som väljer tid för barn passar på att vidareutbilda sig under hemmatiden, eller så startar de eget. Ett led i att stötta föräldrar att välja tid för barn och balans mellan familj och arbete är att HFN även har specialgrupper för att stötta föräldrar. Det här är grupper som riktar sig exklusivt till de som är medlemmar i Hemmaföräldrars nätverk. Vi har bland annat följande stödgrupper:

Hemmaföräldrar med eget företag
Hemmaföräldrar som studerar
Hemmaföräldrar som driver pedagogisk omsorg (familjedaghem eller flerfamiljssystem)

Och för de som vill trygga sin ekonomi och spara en slant till pensionen har vi:

Hemmaföräldrar som investerar i aktier mm

Vill du också ha stöd och börja nätverk med tusentals andra föräldrar? Sök till Hemmaföräldrars nätverk – originalet och bygg nätverk med över 4 000 andra hemmaföräldrar. Det enda som krävs för att få vara med är att du läser in dig på HFNs regler och filosofi och sedan följer reglerna och filosofin.

Madeleine Lidman
Hemmaföräldrars nätverk

Läs också:

Mammor betalar priset för att jobba heltid
Varför ska vi jobba, när barnen behöver oss?
Till dig som vill hoppa av ekorrhjulet

Hemmaföräldern

Mamma till tre barn som arbetat för valfrihet i över 20 år och som aktivt arbetat för att stötta, inspirera och ge föräldrar modet att våga följa sin magkänsla och välja tid för barn och balans mellan familj och arbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *