Föräldraskap

Varför utgår kvinnokampen från att ingen egentligen vill vara med sina barn?

Foto av: Mario Antonio PenaLisa Magnusson:  När män tar stort föräldraansvar applåderas de. Årets papa! Kvinnor som längtar efter att vara med sina barn, däremot? Det ses som något nästan fult, en ”kvinnofälla”. Häromdagen gästade skådespelerskan Petra Mede P3:s ”Morgonpasset”. Det blev ett intressant samtal, om föräldraskap och om förväntningar. ”När jag fick barn så tyckte jag att det kändes självklart, det är väl klart att mamman ska vara hemma mest”, sade hon. Programledarna lät chockade, vantrogna. ”Näe! Petra!!”
Läs mer >>

Hemmaföräldern

Mamma till tre barn som arbetat för valfrihet i över 20 år och som aktivt arbetat för att stötta, inspirera och ge föräldrar modet att våga följa sin magkänsla och välja tid för barn och balans mellan familj och arbete.