FamiljepolitikVårdnadsbidrag

Löfven glömmer barnen när han stoltserar med att ha tagit bort vårdnadsbidraget

Pappa och barn utanför förskolanLite pinsamt att stoltsera med att ha försört vardagspusslet för cirka 8 000 familjer per år, genom att ta bort en väldigt blygsam hemmasubvention för de barn som inte mår bra i förskolegrupper.
Vårdnadsbidraget, VB, var en hemmasubvention för de barn som BEHÖVDE ha sin omsorg i hemmet lite längre och den gjorde att den förälder som ansvarade för omsorgen kunde vara hemma med sin anställning tryggad i tre år, samtidigt som SGI:n skyddades (den sjukpenninggrundande inkomsten). VB garanterade alltså att du som förälder inte behövde säga upp dig bara för att förskola eller pedagogisk omsorg inte var ett alternativ för ditt barn.

Läs mer >>

Hemmaföräldern

Mamma till tre barn som arbetat för valfrihet i över 20 år och som aktivt arbetat för att stötta, inspirera och ge föräldrar modet att våga följa sin magkänsla och välja tid för barn och balans mellan familj och arbete.