AmningFamiljepolitik

Amning – en fråga om plånbokens tjocklek?

Foto av: Stefan Malmesjö Flcikr LicenseEn lite obehaglig känsla smyger sig in när det går att läsa att amningen minskar.
Amningen har länge varit ett hot mot att få ut småbarnsföräldrar ännu tidigare i arbete och den har aktivt motarbetas då det inte anses jämställt att amma. Jämställt är att ge barnet flaska.
Det viktiga är inte att ha åsikter om de som absolut inte vill amma, eller inte kan – utan att se till att de som vill får rätt stöd. Men den hjälpen verkar nu alltså minska till följd att amningen minskar. Tragiskt.

Läs mer >>

Hemmaföräldern

Mamma till tre barn som arbetat för valfrihet i över 20 år och som aktivt arbetat för att stötta, inspirera och ge föräldrar modet att våga följa sin magkänsla och välja tid för barn och balans mellan familj och arbete.