Familjepolitik

Tystnadskulturen har invaderat Förskoleupproret

Skärmavbild 2016-02-27 kl. 00.11.28Trots en havererad familjepolitik så finns det många som fortfarande inte vill diskutera krisen i förskolan. Den tystnadskultur som tidigare lagt munkavle på personalen har nu spridit sig till de uppror som startats för en bättre förskola. Det är i dag väldigt lågt i tak i många grupper som handlar om förskolan. Arbetssätt och pedagogik får diskuteras men inte helheten eller de familjepolitiska ramarna.

Läs mer >>

Läs också: Nu spräcker vi tystnadskulturen och tar ett helhetsgrepp på familjepolitiken

P.S Sedan det här inlägget om tystnadskulturen skrevs kommer det dock rapporter om att Förskoleupprorets administratörer själva har börja lyfta vissa problem inom förskolan. Bra men fortfarande tråkigt att de blockerar medlemmar redan när de ansöker. En bättre familjepolitik är något som föräldrar åstadkommer tillsammans.

Hemmaföräldern

Mamma till tre barn som arbetat för valfrihet i över 20 år och som aktivt arbetat för att stötta, inspirera och ge föräldrar modet att våga följa sin magkänsla och välja tid för barn och balans mellan familj och arbete.