Förskola

Modig niobarnsmamma säger det självklara om sjuka barn

Bild pappa och barn
Skärmdump från blogg

I Sverige finns det tydligen en tyst överenskommelse att man inte får ”skuldbelägga” föräldrar. Men om vuxna inte vågar ställa sig på barnens sida och påtala saker som inte är så bra … för att de då skuldbelägger … vem ska de ge en röst åt de allra minsta … och se till att de inte far illa? Nej … att vara vuxen är att våga lyfta problem – även om det retar gallfeber på alla de som tycker att det är jobbigt att fundera över om det enklaste valet alltid är det bästa. Niobarnsmamman Carola fick löpa gatlopp sedan hon sagt det självklara: Varför lämnar ni era sjuka barn på dagis? I stället för att bli arg på henne för att hon lyfter ett vanligt problem, så ta då och berätta varför det är så bra att lämna sjuka barn i förskolan. Pratar med pedagogerna i förskolan, så håller de nog med Carola – att det finns andra val att göra. Val som är bättre både för barnen … och de vuxna .. .och för samhället.
Läs mer >>

Hemmaföräldern

Mamma till tre barn som arbetat för valfrihet i över 20 år och som aktivt arbetat för att stötta, inspirera och ge föräldrar modet att våga följa sin magkänsla och välja tid för barn och balans mellan familj och arbete.