Pedagogisk omsorgvalfrihet

M, S och C i Örebro lägger ner all pedagogisk omsorg av ideologiska skäl

När vi i Hemmaföräldrars nätverk – originalet fick kännedom om att Örebro tänkte stänga ner all pedagogisk omsorg (dagmammor) så kontaktade Madeleine Lidman, Hemmaföräldrars nätverk ansvarig politiker Sara Dicksen, M, ordförande i Förskolenämnden som styr kommunen tillsammans med S och C.

Hon hade då inte någon förklaring till beslutet mer än att barn som går i förskola blir duktigare i skolan (lite pinsamt med tanke på de senaste årens resultat i Pisa-undersökningen där inte något av det påståendet bekräftas) samt att nedläggningen av all pedagogisk omsorg ligger i linje med S-förslaget om tvångsinskrivning av alla barn i förskolan det år de fyller tre år.

I Örebro kan det nu dessutom vara så att de bryter mot lagen (vilket Sara Dicksen fått förklarat för sig i mejlkonversation med HFN men valt att ignorera).

Enligt Världen Idag som vi tipsade om det här, så säger Skolverkets jurist Anna Medin att hon inte känner till något rättsfall om att en kommun kollektivt avslutar flera verksamheter med enskilt bedriven pedagogisk omsorg.

Läs mer >>

Hemmaföräldern

Mamma till tre barn som arbetat för valfrihet i över 20 år och som aktivt arbetat för att stötta, inspirera och ge föräldrar modet att våga följa sin magkänsla och välja tid för barn och balans mellan familj och arbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *