Ekorrhjulet

Jag behövde hjälp att ta steget ur ekorrhjulet

Det finns mängder med olika anledningar till att föräldrar vill vara hemma. Många funderar och känner att de vill, men vågar inte riktigt ta steget och göra en stor livsstilsförändring. Då kan det vara skönt att få stöd av över 5 200 andra föräldrar som gjort samma val. Så här skriver Anna om varför hon gick med i Hemmaföräldrars nätverk:

”Hej! Jag heter Anna och är precis i startgroparna att säga upp mig helt från jobbet och vara hemma med min son född 2022. Sökte mig till Hemmaföräldrars nätverk för att träffa likasinnade och för att få tips och idéer. Jag bor ihop med min man, min son och två hundar.

Tanken från början var att vara hemma till december 2022. Jag förlängde den föräldraledigheten fram till december 2023, eftersom jag verkligen hittade mig själv när jag blev mamma. Vi skulle också få en bebis som skulle ha kommit till oss och tanken var då att ha båda barnen hemma, skydda min sjukpenninggrundande inkomst, SGI och bara vara mamma. Tyvärr ville livet annorlunda och vårt barn dog i min mage i vecka 19. Och med henne dog en del av mitt hjärta. Inte nog med att jag förlorade min älskade bebis, näst på tur stod min son som jag också skulle ”förlora”, eftersom vi skulle behöva börja jobba och ha honom långa dagar i förskolan. Mitt jobb som undersköterska skulle nämligen innebära att jag inte skulle få träffa honom på vissa kvällar och vissa helger heller.

Maken som från en början varit helt emot att jag skulle säga upp mig, började sakta men säkert ändra sig och vi har nu de sista veckorna suttit och räknat ut vår ekonomi in i minsta öre. Vad vi får in, vad vi spenderar och vad vi sparar. Vi funderar på vad som krävs av oss som personer och av oss som familj. Och vad som behöver göras hemma, vem som ska göra vad, vad vi vill ha för uppdelning på allt. Och vi har nästan landat i vårt beslut… Nu behöver vi bara lite stöd att ta steget.

Här hittar du andra som valt att hoppa av ekorrhjulet: Hemmaföräldrars nätverk – originalet

Läs också:

Vi behöver tänkta nytt kring hur arbetet organiseras, så fler kan få bättre livskvalitet

Jag flöt med strömmen och valde förskola, idag ger jag mina barn tid

Hemmaföräldern

Mamma till tre barn som arbetat för valfrihet i över 20 år och som aktivt arbetat för att stötta, inspirera och ge föräldrar modet att våga följa sin magkänsla och välja tid för barn och balans mellan familj och arbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *