FamiljepolitikFörskola

Varför ska barn tvångsinskrivas i förskolan, när vissa förskolor är så katastrofalt dåliga?

Kommer regeringen införa den gamla regeringens förslag om tvångsinskrivning av alla barn i förskola, som idag går i pedagogisk omsorg, barn till nyanlända och barn som ”anses ha behov av förskola”? Det vet vi inte ännu. Men risken är stor. Extra sorgligt då att läsa ännu en berättelse från en pedagog som berättar sanningen om hur det kan se ut på många förskolor. Vi borde få behålla vår valfrihet och slippa klåfingriga politiker som vill styra över vilka val vi gör under barnets första år. I synnerhet som de vill tvinga in alla barn i förskolan, trots att så många förskolor har allvarliga problem att klara sitt uppdrag.

Så här berättar en pedagog om vad hon ser på sin arbetsplats:

”Jag ser barn med glansiga, livlösa ögon och ständigt rinnande snor. Jag ser barn som ligger still på golvet och inte vill leka. Jag ser nervösa barn som inte kan sitta still, som ständigt söker uppmärksamhet eller hamnar i konflikter. Jag ser barn som vaknar för tidigt under vilan och inte kan somna om på grund av andra gråtande barn. Barn som verkligen hade behövt sova. Jag ser barn som hostar tills de nästan tappar andan, barn som bajsar och kissar på sig av stress.”

Läs mer >> 

Hemmaföräldern

Mamma till tre barn som arbetat för valfrihet i över 20 år och som aktivt arbetat för att stötta, inspirera och ge föräldrar modet att våga följa sin magkänsla och välja tid för barn och balans mellan familj och arbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *