traditioner

Traditioner ger hållpunkter på livets väg

Adventsljusstake

Att som familj välja sina egna traditioner där man plockar av det man fått med sig hemifrån och sedan skapar något eget, är ofta det första man gör när man får barn. Homo sapiens har i tusentals år haft sina traditioner för att förstå livet och hitta gemensamma nämnare som håller ihop flocken. Traditionerna har också varit ett sätt att hantera döden. Och redan de första människorna begravde sina döda och skickade med små gåvor i graven.

Nu lackar det mot jul och på söndag är det första advent. Tänkte därför dela några fina sånger att sjunga när första ljuset tänds. Barn älskar traditioner, de älskar att ha något att se fram emot. Det ger också en inre modell för hur åren går, upprepningar ger trygghet, fina minnen och skapar sammanhållning.

Första advent
Nu lyser här vårt första ljus,
som vi i staken tänt.
Och våra ögon tindrar med,
för nu är det advent.

Vi tänder ljuset
Vi tänder ljuset
här mitt i huset
i varje stråle
en ängel bor.
I ljusets vila
får vi bli stilla
med våra tankar
i lugn o ro.

Hemmaföräldern

Mamma till tre barn som arbetat för valfrihet i över 20 år och som aktivt arbetat för att stötta, inspirera och ge föräldrar modet att våga följa sin magkänsla och välja tid för barn och balans mellan familj och arbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *