FamiljepolitikHemmaförälder

Hemmamamman: Man känner sig utsatt

Sverige går i dag de flesta av barnen i förskola, men det finns fortfarande föräldrar som väljer att stanna hemma. Sydöstran har träffat Malin som slutade sitt jobb för att vara med sina två barn på heltid. Men att säga upp sig från sitt arbete för att bli hemmaförälder är något som hon menar att samhället i stort inte ser positivt på och därför önskar hon inte ha med sitt riktiga namn.
– Det är synd att det ska vara så, men man känner sig utsatt. Det är jobbigt att gå emot normen för man hamnar automatiskt utanför, men att vara hemma med mina barn är något som jag vill för att jag är övertygad om att det är det bästa för dem, säger hon.
Läs mer >>

Hemmaföräldern

Mamma till tre barn som arbetat för valfrihet i över 20 år och som aktivt arbetat för att stötta, inspirera och ge föräldrar modet att våga följa sin magkänsla och välja tid för barn och balans mellan familj och arbete.