Mars 2009

Vad är meningen med livet?

Våra år här på jorden är ju bara en tillfällighet, att min och din spermie han först till ägget är ju bara en slump. Och så här långt kan vi ju inte påverka våra liv, det är bara att hoppas på att vi har fått ansvarstagande och kärleksfulla föräldrar.

 

En av livets meningar måste väl vara att sätta nya människor till världen, och vill man ha människor och liv på vårat klot måste vi ha föda, vi människor på norra halvklotet måste också ha lite kläder och ett varmt ställe att krypa in i när snön yr utanför.

 

Vi har därför kommit på en bra lösning för att kunna få tag på föda, kläder, husrum och lite till. Vi gör ett arbete för någon och får pengar för det, som vi sedan kan betala livets nödtorft och lite till med.

 

Det där ”lite till” har blivit rätt mycket med  tiden, Det är ett gigantiskt ekorrhjul som har satts i rullning, och jag tror inte att någon vill ha stopp på det, men vi kanske kunde bromsa in det något. Det jag menar är att vi människor måste arbeta så mycket som mögligt för att ha råd att konsumera så mycket som möjligt, för att hålla i gång samhällsutvecklingen, industrin och handel.

 

Här undrar jag, var kommer barnen in någonstans, var är de ansvarstagande och kärleksfulla föräldrarna.

 

Rätt snart efter barnet sett dagens ljus, börjar föräldrarna söka förskoleplats för att få in sin bebis när han eller hon passerat 1 årsdagen. Många psykologer som kan lite om barnpsykologi säger att de första åren i ett barns liv är mycket viktiga för de kommande ungdomsåren och hela livet.

 

De flesta småbarns föräldrar tycker inte att de har råd att stanna hemma någon längre tid och ta hand om sitt barn, men vad kan vara viktigare än barnet, många tycker väl att det är en prioriteringsfråga, men alla måste ju lära sig det gamla ordspråket, man får vända mun efter matsäck. Man kan inte leva som ungkarl och ungmö när man satt ett litet mänskligt liv till denna jord.

 

Man brukar säga att man får boka in 15- 20 år, då barn och familj måste stå i centrum i livet, och jag vågar lova er att den kärlek och omtanke ni ger barnen i unga år får ni igen HUNDRAFALT längre fram i livet.

 

De allra flesta människor har ju fått höra i fyrtio- femtio år att dagis är bra för föräldrar och samhällsutvecklingen, men barnen då.

 

Hör man ett påstående tillräckligt många gånger så tror de flesta att det är sant.

 

Tänk bara tanken att det kanske inte är den mest optimala och kärleksfulla barnomsorgen våra barn får på förskolan (ingen kritik mot personalen på förskola dom gör säkert vad dom kan).

 

Med alla problem som nu finns i skolor och i tonåren, med mobbning, skadegörelse 12, 13- åringar är ute på nätterna och en del gör sin alkoholdebut i denna ålder.

 

Är det någon som kan påstå att dessa problem inte har något att göra med omsorgen och omvårdnaden av våra barns tidiga uppväxt.

 

Nu har man också börjat diskutera barns psykiska och fysiska ohälsa, det finns rapporter om barns självmords tankar och det finns för lite personal som kan ta hand om de här barnen. Fysiken är ju också dålig, för lite motion och en hel del skräpmat där av är en hel del barn för tjocka och feta. .

En annan skrämmande uppgift, det finns mellan 30- 40000 barn som lever i familjer som har alkoholproblem.

 

Jag tycker att föräldrar som dricker alkohol på så sätt att barnen blir lidande av det, borde tänka på att barnen har inte kunnat välja föräldrar, det är ni som valt barnen.

 

Och denna gigantiska dagispropaganda som vet bäst i alla avseenden, och som kallar de mammor som ändå vill ta ansvar för sina barn, ”lyx hustru, dom vet inte sit eget bästa och dom hamnar i en kvinnofälla”.

 

Är inte det diskriminering.

 

Vi vet att barn i den här åldern lär sig mycket och tar intryck av mycket i omgivningen, skall dessa barn som inte kan protestera, tvingas vara på dagis i 7-8 timmar med 10-15 barn varje dag, jag vet inte om jag vågar säga ordet men liknar inte detta mest en gigantisk ”hjärntvätt”

 

                                             ÄR DETTA MENINGEN MED LIVE T.

Hasse Gustavsson

Pensionär med 4 barnbarn

 


Första sidan