Svenska folket har röstat för valfrihet

 

Svenska folket har röstat fram alliansen som det nya regeringsalternativet och för en ny familjepolitik med större valfrihet för småbarnsföräldrar. I kommuner som till exempel Uppsala där socialdemokraterna stoppat barnomsorgsalternativet familjenätverk, så tappade vänstern makten och alliansen har nu tagit över. Flera kommuner som Sundbyberg, Järfälla, Upplands Väsby och Gotland har också bytt från vänstern till alliansen, något som är glädjande för all de föräldrar som nu har en möjlighet att välja bland fler barnomsorgsalternativ.

Familjepolitiken blev en valvinnare men mycket arbete återstår för att säkra att gräsrötterna nu får igenom sina önskemål för ett bättre och barnvänligare samhälle. Alliansen har stora problem att ta itu med som rör de problem som finns  inom skola, barnomsorg och vård. De måste också stoppa utflyttningen av företag från Sverige till andra länder och se till att jobben stannar här i landet samtidigt som förutsättningarna för företagen måste förbättras så att nya jobb kommer till.

För de nio av tio kvinnor som sitter i den riktiga kvinnofällan och arbetar för låga löner och med litet inflytande inom vård och omsorg är det nu dags att ändra förutsättningarna, så att de kan få större inflytande och samtidigt får en chans att höja sina löner genom att till exempel förbudet mot att starta eget tas bort.

För första gången har vi en borgerlig regering i en högkonjunktur vilket känns extra positivt och helt klart förbättrar förutsättningarna.

Återigen vill jag tacka alla små gräsrötter som på olika sätt bidragit till att få en förändring av familjepolitiken. Ni var med och avgjorde valet och gjorde det här möjligt. Genom att gå runt med era namninsamlingslistor och få människor att skriva på för valfrihet så gav ni den lilla människan en röst. Ställ det mot socialdemokraternas enorma budget (bara ssu:s närvaro i Almedalen gick på 5 miljoner) så förstår ni mot vilka odds ni vunnit. Jag vet också att många arbetat hårt genom att skriva insändare och debattartiklar.

Stort tack!

Madeleine Lidman

Vill du veta hur det gick i din kommun? Läs mer >>

Läs också: Ulf Nilsson, Expressen, "Persson gjorde bort sig"


Första sidan