Rapport från Almedalen 2006

Hemmaföräldrar bevakade händelserna under Almedalsveckan och har under sommaren fortlöpande kommenterat olika frågor av intresse för alla som stödjer Föräldraupproret.  Vill du uppdatera dig så läs nedan:

Gräsrötterna vill ha en ärlig valrörelse
I demokrati har alla rätt att få komma till tals, därför vill vi gräsrötter inte ha en valrörelse som t.ex. inleds med att TV4 väljer ut två vänstersympatisörer som ska fråga ut partiledarna. Hur troligt är det då att familjepolitiken kommer att diskuteras?

Förskolebarn saknar skydd
Den 4 maj avslog regeringen att förskolebarn och fritidsbarn ska omfattas av arbetsmiljölagen.

En hammare i huvudet på alliansen
Våld mot oliktänkande hör inte hemma i en demokrati - inte ens om våldet är symboliskt.

LO hotar alliansens väljare
Om alliansen vinner valet hotar LO med att ställa till problem. Det är det där gamla tjatet om att strejka.

Skattepengar ska inte bekosta lyxliv
Lars Ohly (v) är upprörd över att fastighetsskatten tas bort. Han ser minskade intäkter till viktiga områden om skatten tas bort (där andra ser en chans att bo kvar i sina hem)  - men han glömmer det viktigaste: att politikerna ska använda pengarna till rätt saker.

Hallengren vågar inte debattera
Hallengren pratade om förskolan på ett seminarium under Almedalsveckan. Eva-Lis Preisz ordförande i Lärarförbundet talade om "alla barns rätt till förskola - de ska inte behöva nöja sig med dagmamma". Och efteråt fick inte gräsrötterna ställa en enda fråga.....

Familjepolitiken en val vinnare
Enligt en undersökning som Synove Temo gjort blir familjepolitiken en av frågorna som avgör valet. Den hamnar bland de fem viktigaste frågorna. 

(s) sviker de mest värnlösa
"Graviditet är ingen sjukdom" är en gammal (s)logan för i jämställdhetens namn ska kvinnor arbeta oavsett hur de mår. I Göran Perssons Sverige kan det göra att Försäkringskassan inte i första taget godtar en sjukskrivning av en kvinna med bäckenuppluckring, täta sammandragningar och fostervattenavgång,

Almedalen - ssu marscherar
(s) satsade 5 miljoner bara på ssu:s närvaro i Almedalen samtidigt som de i våras drog in Haros statsbidrag.

Madeleine Lidman

 


 

Första sidan