1 januari 2008

Östra Göinge

 

Hemmaföräldrar ställde följande fråga till Tommy Johansson (s) i Östra Göinge:

 

- Eftersom ni nu vet hur förslaget till vårdnadsbidrag kommer att se ut, så vill vi gärna veta hur ni ställer er till att införa ytterligare ett barnomsorgsalternativ. Kommer ni att införa vårdnadsbidraget och i så fall när?

- I sak har jag inget nytt att tillföra i ärendet just nu. Vi har inte kommit igång med diskussionerna än, men jag tror att ståndpunkterna från respektive parti i fullmäktige kommer att tydliggöras under första kvartalet 2008, säger Tommy Johansson.

Tyvärr är svaret föga förvånande. Hittills (och då har jag haft mejlväxling med många socialdemokrater) så har jag aldrig träffat på någon socialdemokrat som valt att lyssna på gräsrötternas önskemål. De följer konsekvent partilinjen rakt av och arbetar utifrån ståndpunkten att det är i partiet man bestämmer hur medborgarna ska leva sina liv och sedan ska den politiken genomföras till varje pris - vare sig människor vill eller inte.

Det känns sorgligt att aldrig träffa på en socialdemokratisk politiker som faktiskt lyssnar på medborgarna och vågar ta en ärlig och öppen diskussion människa till människa. Fråga och du får en valslogan rakt i ansiktet. Socialdemokraterna har redan bestämt sig för hur de ska förhålla sig till vårdnadsbidraget och därmed basta.

Men människor är olika och en övervägande majoritet i vårt land är faktiskt för valfrihet. Ändå kommer vi under år 2008 få uppleva hur den ena socialdemokratiska kommunen efter den andra kommer att ansluta sig till "nej-sägar" kommunerna. Jag hoppas att det är ett beteende som gör att människor tänker sig väldigt noga för innan de röstar i nästa val.

Madeleine Lidman

 

 


 

Första sidan