Replik i SvD Brännpunkt

publicerad den 7 juni 2007

Sahlin torgför betongmakt

 

Under slagordet ”skrota kd:s vårdnadsbidrag visar Mona Sahlin att hon fortfarande representerar en betongmakt som ovanifrån vill bestämma hur gräsrötterna ska leva sina liv.

 

Familjepolitiken var en av valets fem viktigaste frågor och alliansen gick till val på att modernisera familjepolitiken genom att införa ett vårdnadsbidrag – och de vann.

 

Svenska folket röstade för att vi ska ha en familjepolitik som erbjuder en mängd olika barnomsorgsalternativ – inklusive hemmaalternativet. Barn är olika och föräldrar är väl medvetna om att det omöjligt kan finnas bara en lösning som passar alla barn.

 

Detta går helt i linje med folkrörelsen Föräldraupproret som redan år 2005 lämnade in 36.000 namnunderskrifter till Mona Sahlin för en ny och barnvänligare familjepolitik.

 

Det är viktigt att komma ihåg att socialdemokraterna inte bara säger nej till vårdnadsbidraget, de säger nej till privata dagmammor, nej till familjenätverk (tvåfamiljssystem) och nej till Nackamodellen. Samtidigt som socialdemokraterna vill strypa föräldrarnas valfrihet avvisade de i maj 2006 att förskolebarn ska omfattas av arbetsmiljölagen. Ganska skrämmande med tanke på den negativa utveckling vi sett inom förskolan med allt större barngrupper och färre personal.

 

Dessutom har de icke-lindriga skadorna hos förskolebarn fördubblats de senaste 20 åren och under samma tidsperiod har vi sett hur den psykiska och fysiska ohälsan hos barn bara ökar. Det är viktigt att ta signalerna på hur barn mår på allvar och det är precis vad alliansen och svenska folket gjort.

 

Madeleine Lidman

Nätverket Hemmaföräldrar

 

 


 

Första sidan