Mars 2005

 

Uppdaterad med nya länkar augusti 2006

Kejsaren är naken!

Ett argument som ofta kommer upp när familjepolitiken bedrivs är: "men det här är ju vad svenska folket valt". Då är det också rimligt att studera hur dessa folkvalda kommit till makten.

Gamla får "hjälp" att rösta
I förra valet så upptäcktes det att gamla fått "hjälp" att rösta på regerande parti. Några av dem trodde att de skrivit på något för att få sin pension. I själva verket hade de "fått hjälp" att rösta på socialdemokraterna. Och det var inte första gången det kom upp tapeten - i valet dess för innan gick det också rykten om liknade tilltag. Den här gången blev dock två valarbetare dömda för brottet. Frågan är förstås hur länge det här pågått och i vilken omfattning?

Barn luras in som medlemmar, förfalskade medlemssiffror och fiffel med bidrag
Nu visar det sig också att samma partis ungdomsförbund är misstänkta för fusk. Skolorna har haft besök och SSU har lockat ur barnen namn och telefonnummer mot en liten present. Sedan har de ovetandes blivit medlemmar i SSU men inte behövt betala. SSU har själva stått för avgiften och kunnat inkassera en massa pengar i stöd. Ett fusk som inte förekommit bara i en kommun, utan i flera. Så små barn som 12 år har utnyttjats.

För många kommer det här inte som en överraskning, men tidningarna och tv, har tidigare valt att inte syna dessa fenomen närmare i sömmarna. Trots att vi gräsrötter i flera år skrivit insändare och ifrågasatt hur sådant här får förekomma (insändare som i många fall naturligtvis aldrig publicerats).

Nu har dock någon/några vågat börja syna "makten" i sömmarna och fler intressanta avslöjanden - bland alla lägenhetsaffärer och bostadsstiftelseaffärer lär säkert dyka upp.

Kontrollerar Sveriges Television
Det lustiga i kråksången är att Sveriges Television i dagarna gör reklam för hur "oberoende" de är - trots skandaler som den med den "oberoende" Erik Fichtelius. Som bara råkade ha ett hemligt avtal med Göran Persson samtidigt som han var "objektiv" politisk reporter inför förra valet. Inte heller har vi glömt det vinklade Uppdrag Granskning programmet ute i valstugorna strax innan förra valet.

Nu har också Lars Engqvist, tidigare vice statsminister och socialminister i den socialdemokratiska regeringarna, utsetts till ordförande i Sveriges Television.

Hot om repressalier
Jan Scherman chef på TV säger sig också ha blivit hotad av statsminister Göran Persson , några dagar före valet 2002. Allt för att få en mer gynnsam bevakning av socialdemokraterna. Ordagrant ska Person ha sagt till Jan Scherman:

"du investerar tungt i en borgerlig valseger. Tänk om det blir en socialdemokratisk valseger? Då får du hela kanslihuset emot dig, har du tänkt på det?"

Arbetsförmedlingen har också begått en korrumperad handling
Lägg till ovanstående också hur den "oberoende" Arbetsförmedlingen nyligen kommenderade ut sina arbetslösa att demonstrera. Med hot om indragen a-kassa om de inte följde med. Allt detta sammantaget ger en vink om hur "eliten" behåller makten år efter år.

Men nu har äntligen någon/några vågat ropa det som många länge sett - "kejsaren är naken" - någonting stinker i den s.k. demokratin Sverige.

Samma "maktelit" sätter dagordningen för Sveriges familjepolitik och än så länge följer många tidningar slaviskt den agenda som satts. Vi på Hemmaföräldrar märker allt mer av den frustration som finns hos människor. Många är det som förtvivlat skriver bl.a. till tidningar, som Dagens Nyheter och försöker få en annan synvinkel framförd angående familjepolitiken. I vissa tidningar refuseras de kategoriskt. (Är tidningarna kanske rädda om presstödet?)

Inne på Hemmaföräldrar kan du läsa det som tidningarna inte alltid vill eller vågar publicera - en annan synvinkel på familjepolitiken. En eloge också till många av de landsortstidningar, som faktiskt tar in insändare emellanåt, med en annan vinkling än den gängse i familjepolitiksfrågor.

Den dagen som fenomenet "kejsaren är naken" drabbar också familjepolitiken kommer vi i Sverige att få en helt annan diskussion kring situationen för föräldrar och barn.

Jag vill med dessa rader tacka alla som skriver till Hemmaföräldrar och delar med sig av sina åsikter, tankar och artiklar. Vilken kämparglöd! Det är helt underbart med allt material som kommer in till oss. Nu kan vi bara vänta och se vilken modig journalist som vågar ta tag i det här och skrika det som många av oss redan ser - "kejsaren är naken" - och undersöka om det verkligen är rimligt att vi år efter år ska föra samma familjepolitik, trots att den psykiska ohälsan bara ökar och ökar hos Sveriges föräldrar och barn. Till dess gott folk så får vi nöja oss med att använda internet för att föra ut våra tankar i "demokratin" Sverige.

Madeleine Lidman

 


Läs också: 

Enpartistaten
"För visst är det så att det parti godsägare Persson leder, rörelsen som inte längre är en rörelse, efter 65 år vid makten i allt högre utsträckning bekräftar en urgammal sanning - att all makt, i synnerhet stor och långvarig, korrumperar."


 

Första sidan