maj 2007

Kommentera artikeln Svenska Dagbladet

 

Som en kommentar till de debattinlägg som finns i samband med artikeln "Försvaga inte familjens ställning" så står det i ett av inläggen:

 

Inlagd av: det så..., 12/5 14:51

"Barn som växer upp i storstädernas citykärnor och börjar tidigt på dagis är friskare, tryggare, lyckligare och mer försigkomna än barn som växer upp med sina mammor ute i glesbygden. Ju närmare storstädernas citykärnor barnen växer upp, desto bättre för dem. De vetenskapliga uppgifterna kommer från Sven Bremberg på Folkhälsoinstitutet och grundas dels på hans egen forskning, dels på flera stora undersökningar inom EU." Liza Marklund

Läs också:

Liza Marklund: Vårdnadsbidraget är inte rättvist

Kådisarna är värst så klart
"Dagis har varit resurs, inte ett dåligt samvete. Och eftersom min äldsta är 22 år i dag så finns dessutom en sorts facit. Hon blev vacker, smart och självständig, bor i trerummare med pojkvän och pluggar på universitetet. Vad tycker hon om sin dagistid? - Dagis var jättekul! säger hon. Och vet du vad som var roligast? Att jag fick gå så långa dar att jag var ensam kvar, för då fick jag sitta ute i köket med fröknarna och fika!"

Jonas Himmelstrand: Förskolan, forskningen och saninngen


 

Första sidan