BarnomsorgFöräldraskapHemmaförälder

Glaudia Galli Concha – slår tillbaka mot kritikerna

Skådespelaren Claudia Galli Concha är trött på hatkommentarer om hur hon sköter sin familj, och att dottern inte går på förskola. Nu säger bloggaren ifrån – och pekar ut kvinnor som de som skriver elakast till henne. ”Ni är några kvinnor här bland kommentarerna som är elaka. Väldigt elaka och skriver kommentarer som jag vet att ni hoppas ska såra och göra ett avtryck”

Vi är många hemmaföräldrar som noterat att det där med mammashaming, skuldbeläggande och skammande – är inte något som en del människor ser som ett problem när de lägger sig i hur gjort när de valt att vänta med förskola, eller valt att hoppa över det helt. Av någon anledning tycker vissa att det är fritt fram att hoppa på hemmaföräldrar och berätta att det minsann kommer att gå så dåligt för hemmabarnen. För att inte tala om debatten för några år sedan när de kvinnor som valt att stanna hemma längre, pekades ut som svikare som förstörde för alla kvinnor.

Läs mer >>

Hemmaföräldern

Mamma till tre barn som arbetat för valfrihet i över 20 år och som aktivt arbetat för att stötta, inspirera och ge föräldrar modet att våga följa sin magkänsla och välja tid för barn och balans mellan familj och arbete.