Oro inför valet 2022


Jag bävar lite inför nästa val. Det kommer att bli ett så viktigt val och har vi otur så kommer vi som väljer tid för barn snart ha ringats in och styrts upp totalt – genom en rad av styrande politiska åtgärder.

Det känns lite sorgligt, för det är ju ändå ganska klokt att tänka att det ska finnas familjepolitiska ramar som gör det möjligt att föräldrar väljer lite olika lösningar under småbarnsåren. Vi är ju olika, med olika förutsättningar och olika barn. Jag ser heller inte någon motsättning i att vi ska erbjuda bra barnomsorg för de som behöver/vill ha det. Helheten är viktig för mig och viktigast är så klart att vi föräldrar och våra barn mår bra.

Läs mer

Det är mer synd om barnen än mammorna

Skärmdump Expressen Susanna BirgerssonDet dominerande perspektivet i den offentliga debatten om föräldraskap är att det är synd om svenska kvinnor. Kvinnor som inte har jämställda män, kvinnor som inte har män, kvinnor som har kvinnor men antas ha män, kvinnor som har dåligt samvete, kvinnor som halkar efter i lön, kvinnor som känner sig otillräckliga. Allra mest synd är det tydligen om kvinnor som kritiseras av andra kvinnor.

Läs mer >>

Låt oss som vill få hemundervisa våra barn

Hemundervisning bör vara ett val. Det kanske inte är rätt för alla, men det är rätt för många. Låt föräldrar och barn fatta de beslut som är bäst för dem. Jag vill kunna få chansen att hjälpa mitt barn utveckla sina kunskaper och lära sig av egna erfarenheter. Jag, som många andra, vill inte att mitt barn ska känna tvång att sitta vid en skolbänk hela dagarna och lyssna på lärarna. De är inte så han lär sig bäst.
Läs mer >>

Läs också:
Hemundervisning hindrar inte kollektivt lärande – tvärtom
Hemundervisning är en mänsklig rättighet

När kvinnor som ger sina barn tid förminskas

Skärmdump“Birgitta Ohlsson, L, sitter i tv och pratar om att hon minsann inte är en mamma som ägnar sig åt barn och heminredning. Hon har större visioner än så minsann (för det finns ju inga mellanlägen – om kvinnor väljer tid för barn och BALANS mellan familj och arbete är de för alltid förlorade). Hon poängterar också att det inte är någon idé att stressa till förskolan och hämta klockan tre. Barnen mår ju bra där och mår bra av att vara där (längre dagar än föräldrarna är på jobbet …).”

Läs mer >>