Amning – en fråga om plånbokens tjocklek?

Foto av: Stefan Malmesjö Flcikr LicenseEn lite obehaglig känsla smyger sig in när det går att läsa att amningen minskar.
Amningen har länge varit ett hot mot att få ut småbarnsföräldrar ännu tidigare i arbete och den har aktivt motarbetas då det inte anses jämställt att amma. Jämställt är att ge barnet flaska.
Det viktiga är inte att ha åsikter om de som absolut inte vill amma, eller inte kan – utan att se till att de som vill får rätt stöd. Men den hjälpen verkar nu alltså minska till följd att amningen minskar. Tragiskt.

Läs mer >>

Amningsuppror: Lagstifta om skydd för ammande mammor

Stefan MalmesjöI ett alltmer barn- och kvinnofientliga samhälle är det hög tid att sätta ner foten och sätta ramar för det självklara: Kvinnor ska ha rätt att kunna röra sig  ute även när de ammar och de ska ha rätt att ge sitt lilla hungriga barn mat!

Var är alla politiker nu som skriker så högljutt om jämställdhet? Tror de att allt är klappat och klart nu när de (S, V, MP. L  och C) tagit bort vårdnadsbidraget (som garanterade att en förälder kunde stanna hemma längre med sin SGI och sin anställning tryggad).

Läs mer >>